Kontakta oss
Har du frågor om våra produkter eller förädlingen?
Ring eller mejla
Telefon Mikaela: 076/7919264
Mejl: info@lisselbruk.se
Våra Siktade mjöler finns i förpackningar om 1,5 kg, 5 kg och 20 kg
Våra Fullkornsmjöler finns i förpackningar om 1,5 kg, 4 kg och 20 kg
Just nu har vi Virvel Fullkornsmjöl av Petkusråg, Emmer och Munktorpsvete
Våra Flingor finns i förpackningar om 1 kg, 4 kg och 20 kg
Den Hela Spannmålen finns i förpackningar om 1,5 kg, 5 kg och 20 kg
Havrekakor 20 st
125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2,5 dl Nakenhavreflingor
2,2 dl Stenmalet Vetemjöl
(Munktorp, Spelt, Emmer)
1 tsk Bakpulver
Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en smidig deg, blanda med händerna är enklast. Rulla bollar stora som valnötter, lägg på en smord stor plåt och platta till, de ska vara ungefär 2 cm tjocka.
Grädda i mitten av ugnen i 170 grader, ca 15-20 min. De ska bli något bruna i kanterna. Låt kallna på plåten. Klara för att ätas!
Passar också bra att smälta lite mörk choklad och ringla över kakorna.
Farmor Lenas Sockerkaka
2 Ägg (ca 70g)
1,5 dl Socker
2 dl Stenmalet Vetemjöl
(Munktorp, Spelt, Emmer)
1 tsk Bakpulver
50 g Smör
1 dl Mjölk
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de torra ingredienserna. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det koka upp och häll det varmt i smeten. Häll i bröad form, ca 1/2-1 liters form, grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 35-40 min.
Dubbla receptet blir lagom till 1 1/2-2 liters form, ca 45 min i ugnen.
Pasta på Manna
Det går utmärkt att göra Pasta på Manna.
Här har vi recept med eller utan ägg. Med ägg blir pastan lite fastare och får mer tuggmotstånd såklart, men det funkar också att göra med vatten istället för ägg.
Pastadeg med ägg
250 g Manna
130 g ägg
Blanda manna och ägg i en skål. Degen ska bli ganska fast tycker vi, speciellt om du ska göra till exempel spaghetti. Är degen för lös fastnar spaghettin lätt i varandra. Man får prova sig fram.
Låt degen ligga i en skål med lock någon timme innan den kavlas ut för hand (eller i maskin) och kokas. Det går också bra att torka pastan, för att kunna spara den och koka vid ett annat tillfälle.
Pastan kokas i rikligt med vatten, till lagom konsistens, glöm inte salt i kokvattnet!
Pastadeg utan ägg
250 g Manna
100 g ljummet vatten
Gör enligt beskrivningen för Pastadeg med ägg. Denna pasta blir inte lika fast som pastan med ägg. Om du torkar den efter att du kavlat och gjort färdigt pastan blir den något fastare/får mer tuggmotstånd efter kokning tycker vi!
Pastan kokas i rikligt med vatten, till lagom konsistens, glöm inte salt i kokvattnet!